Plasztikkártya programozás

A különböző elektronikus marketing és azonosító szoftverek esetében az azonosítás alapja a felhasználónál található valamilyen intelligens elemet, chipet tartalmazó eszköz, a legtöbb esetben egy plasztikkártya. Az ilyen jellegű kártyák azonban az elkészítésüket követően semminemű információt, azonosításra alkalmas adatot nem tartalmaznak, ezeket fel kell vinni a kártyán található adattárolásra alkalmas elemre.

A plasztikkártyák, vagy bármely egyedi azonosítóval ellátott eszköz esetében minimális elvárás, hogy a kártyához valamilyen lehetőleg digitális azonosítót rendeljünk hozzá, ami egyedileg azonosítja a kártyát és ezen keresztül a kártya tulajdonosát. Az azonosító lehet a kártyára egyedileg nyomtatott név, fotó, vagy vonalkód, de ha ha informatikai rendszerrel hatékonyan szeretnénk a kártyákat alkalmazni, akkor a leghatékonyabb az elektronikusan, informatikai eszközökkel is leolvasható plasztikkártyák használata.

Plasztikkártya programozásElektronikus eszközökkel ma legkönnyebben a vonalkódos kártyák, a mágnescsíkkal és a valamilyen olvasható memóriával ellátott kártyák, pl. RFID kártyák olvashatóak ki. A vonalkód általában a gyártáskor kerül a kártyára és alapvetően valamilyen azonosító kódot tartalmaz.

A mágneskártyák és a chipes kártyák esetében azonban az azonosító kódsor mellett egyéb adatok, információk feltöltésére is lehetőség van. Az hogy mit kell a kártya adattároló egységébe és miképp feltölteni, az mindig az aktív elem és a tervezett funkció függvénye, alapvetően inkább informatikai feladat.

Amennyiben kollégáink segítségére lenne szüksége,
kérjük keressenek minket elérhetőségeinken!

 

Segíthetünk?

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg telefonszámát, és kollágánk egy órán belül visszahívja Önt:

Facebook oldalunk

Ajánlatkérés

Ajánlatkérő adatai

Érdeklődési terület

Megjegyzés

© 2015. Smart-account · Minden jog fenntartva!